Get Adobe Flash player

HONDA – promena tipa motornog ulja

Obaveštenje iz HONDE : Honda je odlučila da promeni tip motornog ulja koje je koristila do sada  za benzinske motore.

12321634_1100914523254435_2671676497602393271_n

Nakon detalnjih istraživanja ustanovljeno je da primenom novih tehnologija na motorima a sa novim tipom ulja, sami motori ce imati bolje podmazivanje, tisi I dugovecniji rad. Pritom se I drasticno smanjuje emisija izduvnih gasova.
Umesto 5w40 sada je dostupno samo 0w20 motorno ulje.

Za sve informacije pozovite 021/21-00-490

Honda je moja odluka

Honda je pripremila afirmativne pakete finansiranja vozila za modele CR-V i HR-V čiji je broj ograničen, a koji su raspoloživi za isporuku odmah.

Model finansiranja bez ostatka vrednosti bi obuhvatio period otplate od 60 meseci, po nominalnoj kamatnoj stopi od 3.99% , sa učešćem od 49% vrednosti vozila i izuzetno prihvatljivim mesečnim ratama koje za model HR-V 1.6 dizel sa 120 ks počinju već od 199 eur mesečno, odnosno za model CR-V dizel sa 120 ks već od 249 eur mesečno.

800x600-2

Posebna pogodnost je omogućena kupcima koji bi kupovinu novog vozila ostvarili po principu zamene STARO ZA NOVO koja bi uključila profesionalnu procenu korišćenog vozila bez obzira na brend i pređenu kilometražu.

Honda je moja odluka 800x600

Za detaljnije informacije posetite naš salon – Zrenjaninski put 14, Novi Sad ili nas pozovite 021/442371

Honda Africa Twin uskoro u našem salonu

Honda-Africa-Twin-5

Sinonim za Hondine motocikle svakako je model “afrika twin” – dugo najavljivana i još duže očekivana Honda CRF1000L Africa Twin uskoro u Novom Sadu.
Honda je uspela da „obuzda“ dimenzije i težinu novog modela i da nam isporuči mašinu koja obećava da će biti podjednako snalažljiva i na drumu i van njega.

Honda Africa Twin 4

Izgled farova je ostao isti, uz prilagođavanja linija modernom vremenu, koji u kombinaciji sa Dakarom inspirisanim dizajnom daje vrlo funkcionalan i na oko prijatan rezultat. Novina je DCT menjač koji nudi opciono automatsku ili manuelnu promenu stepena prenosa.

Više detalja i informacija uskoro.

AK Stojanov – Honda, Zrenjaninski put 16 Novi Sad
Telefoni:

  • 021/442371
  • 063/1144301

Rekordno vreme na Nürburgring stazi

0

Na svetskoj premijeri potpuno novog Civic Type R modela na Sajmu automobila u Ženevi 2015 Honda je objavila da je razvojni model postigao vreme kruga od 7 minuta i 50.63 sekunde na legendarnoj stazi Nürburgring Nordschleife u dužini od 20.8 km u Nemačkoj.

Ovo vreme je bez konkurencije za bilo koji drugi “HOT HATCH” model na prednji pogon sa 5-oro vrata.

Vreme kruga je postigao razvojni Civic Type R model tokom finalne faze testiranja u maju 2014. godine. Ovaj razvojni model je identičan modelu za serijsku proizvodnju.

Uklanjanje opreme kao što je klima uređaj, prednje putničko sedište i audio oprema izjednačuju dodatnu težinu “FULL ROLL CAGE” (ugrađenu isključivo iz bezbednosnih razloga, bez doprinosa stabilnosti).

Tokom test kruga, razvojni model je koristio visoko stabilne 19” alu felne, jedinstvene za ovaj model. One odgovaraju 235/35R19 pneumaticima koji su posebno razvijeni u saradnji sa velikim evropskim proizvođačem za Civic Type R model. Test krug sa vremenom od 7 minuta i 50.63 sekunde je bio deo procesa razvoja i testiranja pneumatika.

Honda je obećala da će ovo dostignuće ispratiti time što će poslati serijski model Civic Type R oko staze Nürburgring Nordschleife kasnije u toku godine, sa ciljem da postavi novi rekord za serijske automobile na prednji pogon.

Glavne atrakcije najnovije generacije Hondine kultne automobilske dinastije su prve primene u svetunovog Honda 2.0 litarskog VTEC TURBO agregata, agresivnog funkcionog led stila i nove napredne tehnologije šasije, koji u kombinaciji pružaju osećaj najvećeg voznog doživljaja i zadovoljstva mogućih u bilo kojoj klasi.

Novi četvorocilindrični agregat oslobađa čak 310KS pri 6500 obrtaja u minuti, kao i 400Nm obrtnog momenta već pri 2500 o/min. Superiorne aerodinamičke performanse u potpunosti iskorišćavaju Civic Type R novi agregat sa direktnim ubrizgavanjem, omogućavajući vozilu da dostigne maksimalnu brzinu od 270km/h i ubrzanje 0-100km/h za 5,7 sekundi.

Pogledajte kako je obaranje rekorda izgledalo iz kokpita ovde.

Honda u Ginisovoj knjizi rekorda

record

Honda je postavila novi rekord u Ginisovoj knjizi rekorda u okviru efikasnosti potrošnje goriva, sa prosekom od 2.82l na 100 km u vožnji kroz 24 zemlje Evropske unije, sa pređenih preko 13,498 km u 25 dana.

Za volanom modela Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC tokom čitavog putovanja bila su dva člana Hondinog tima za Istraživanje i razvoj Fergal McGrath i Julian Warren, koji su prihvatili izazov da dokažu svetu impresivnu potrošnju goriva na Tourer-u.

Pređenih 13,498 kilometara predstavlja razdaljinu kao da je tim krenuo u Australiju iz svojih domova u Engleskoj, pritom zastajući samo devet puta kako bi napunio rezervoar. Automobil je sa svakim punim rezervoarom postigao neverovatnih prosečnih 1500 km sa finalnim troškom od 645 eur za celokupno putovanje.

Hondin tim je započeo svoje putovanje iz mesta Aalst u Belgiji u ponedeljak 01.06. Na polaznu tačku su se vratili u četvrtak 25.06. sa zabeleženom prosečnom potrošnjom od 3.8 na 100 km i neverovatnom uštedom u potrošnji za više od 25%.

 

Fergal McGrath: “Bilo je teško, ali smo uživali dok smo postavljali novi Ginisov rekord. Za ovo postignuće zaslužan je čitav tim I želeo bih da im se zahvalim na posvećenosti i uloženom radu. Posle toliko vremena provedenih za volanom, Julian i ja jedva čekamo da sednemo nazad za naše stolove u kancelarijama.”

 

Zvaničan naziv Ginisovog rekorda je “Najniža potrošnja goriva – sve 24 susedne zemlje EU”, mereno po litrama na 100km i miljama po galonu praćenim tokom čitavog putovanja.

Po pravilima oba vozača su morala biti u automobilu tokom čitavog puta, tako da su dugogodišnje kolege prema izazovu vozili u proseku 600km, odnosno 7.5 časova tokom svakog dana.

Po strogim propisima Ginisove knjige rekorda mora da postoji dokaz o ulasku u svaku od 24 zemlje. Pod dokazima smatraju se dnevnik goriva, podaci sa GPS-a, video klipovi i fotografije ili potpisi nezavisnih svedoka. Da bi se obezbedila preciznost rute, vreme putovanja i pređene razdaljine, u automobilu se nalazio uređaj za praćenje.

Putovanje je moglo da se započne samo automobilom koji je standardni model u svakom pogledu i bez modifikacija koje stvaraju prednosti. Nezavisni svedok je morao to da potvrdi na početku i na kraju putovanja. Dolivanje goriva je bilo sprovedeno na redovnim benziskim pumpama, sa punjenjem rezervoara do maksimuma kako se ne bi obezbedila prednost u težini. Takođe, točkovi su bili isti kao kod modela u redovnoj prodaji.

Uz tim sastavljen od vozača amatera Honda je želela da pokaže kako kroz usvajanje jednostavnih tehnika vožnje svako može da postigne neverovatno nisku potrošnju goriva. Jednostavno su korišćene logične metode koje uključuju pažljivo i smisleno planiranje rute, glatku i konzistentnu vožnju, bez oštrih ubrzavanja i kočenja i nepotrebne težine. Vožnja se odvijala prema propisanim ograničenjima brzine i u odnosu na trenutnu situaciju u saobraćaju.

Najsavremenije tehnologije u službi Vaše bezbednosti i udobnosti

honda

Honda konstantno teži istraživanju i primeni najsavremenijih tehnologija, kako bi konstantno unapređivala i poboljšavala svoje bezbednosne, informacione i zabavne sisteme. Pionirskim pristupom naprednim inovacijama, Honda aktivno doprinosi bezbednosti i užitku svih učesnika u vožnji.

Sa novim i redizajniranim modelima dolaze i tri potpuno nove superiorne tehnologije, premijerno uvedene i razvijene od strane Hondinih inženjerskih i dizajnerskih timova: HONDA ADAS, HONDA SENSING i HONDA CONNECT

 HONDA ADAS

Svako želi da zaštiti svoje najmilije. Niko ne razume ovu potrebu bolje od nas, zbog čega Vam nudimo Napredni paket sistema za podršku vozaču (ADAS – Advanced Driver Assistance System Pack technologies). Možete biti potpuno mirni uz naše sisteme koji su rezultat najnaprednijih tehnologija:

- SISTEM ZA ZAUSTAVLJANJE VOZILA PRI MALIM BRZINAMA U USLOVIMA GRADSKE VOŽNJE- dostupan kao standard kod svih novih i restilizovanih modela

 

Tokom gradske vožnje između 5-30km/h, kako bi Vam ovaj sistem pružio najbolju šansu da izbegnete sudar, sistem prati rastojanje između Vas i vozila ispred. Ako nastavite da se približavate uočenom vozilu, vozilo Vam šalje vizuelna i audio upozorenja preko i-MID monitora. Ako još uvek niste odreagovali, a sudar je sve bliži, Sistem za zaustavljanje može automatski primeniti vanredno kočenje kako bi smanjio brzinu što je više moguće. U dobrim voznim uslovima, sudar se može čak i u potpunosti izbeći.

- SISTEM NADGLEDANJA MRTVOG UGLA

 

Ova inovacija Vas upozorava kada je neko vozilo u mrtvom uglu, kako bi prelaženje u drugu traku i preticanje učinilo bezbednijim.

 

- SISTEM KONTROLE DUGIH SVETALA

 

Sistem kontrole dugih svetala procenjuje uslove vožnje ispred Vas i automatski prebacuje između kratkog i dugog svetla.

- SISTEM ZA PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

 

Sistem prepoznavanja znakova identifikuje saobraćajne znakove do 100m daljine i prenosi informaciju vozaču preko i-MID ekrana, kako ih prolazi.

- SISTEM ZA NADGLEDANJE KOLOVOZNE TRAKE PUTA

Kada se detektuju linije na putu, a automobil odstupi od trenutne trake bez indikacija, Sistem za nadgledanje kolovozne trake puta Vas na to upozori preko vizuelnih i audio upozorenja.

- SISTEM ZA NADGLEDANJE UNAKRSNOG SAOBRAĆAJA

Pri kretanju unazad, Sistem za nadgledanje unakrsnog saobraćaja detektuje vozila koja su u neposrednoj blizini sa bilo koje strane pozadi, upozoravajući vozača na blisku opasnost. Upozorenje se pojavljuje na i-MID ekranu.

 

- PREVENTIVNO UPOZORENJE PRE POTENCIJALNOG SUDARA

Ako prednja kamera uoči vozilo ispred Vas, sistem će upozoriti na mogući čeoni sudar, davajući Vam dovoljno vremena da reagujete.

HONDA SENSING

Pored tehnologija uključenih u ADAS koje doprinose tome da vožnja bude lakša, sigurnija i udobnija,Honda SENSING sadrži dodatke kočionog sistema za ublažavanje sudara, prvog na svetu razvijenog inteligentno – adaptivnog tempomata i sistema upozorenja o napuštanju trake.

Honda SENSING Vam može pomoći da uočite neke stvari koje možete propustiti tokom vožnje – vozila i pešake. Pruža veću mogućnost ublažavanja sudara kako bi Vam pomogao da izbegnete nezgodu dajući vozaču vizuelna i zvučna upozorenja i ukoliko je potrebno, primenjujući automatsko kočenje. Honda SENSING obuhvata i sledeće bezbedonosne karakteristike:

- INTELIGENTNI – ADAPTIVNI TEMPOMAT, PRVI NA SVETU

 

Inteligentni – adaptivni tempomat Vam omogućava da podesite kako brzinu i rastojanje od vozila ispred, tako i konstantno praćenje i usklađivanje brzine po potrebi, čineći vožnju lakšom nego ikada. Demonstrirajući Hondinu posvećenost naprednoj tehnologiji i bezbednosti, inteligentni – adaptivni tempomat ne samo da prati vozila ispred modela CR-V, već i za one u susednim trakama predviđajući kada će vozilo skrenuti ispred Vas do pet sekundi pre nego što dođe do toga.

- SISTEM ZA UMANJENJE POSLEDICA POTENCIJALNOG SUDARA

Sistem za umanjenje posledica potencijalnog sudara pomaže Vam pri kočenju što će Vam pomoći da izbegnete ili minimizirati šansu da udarite u vozilo ispred Vas. Pri nižim brzinama je u stanju i da detektuje pešake, upozoravajući Vas na neposredne opasnosti.

Prva i druga faza:

Alarm prati vizuelno upozorenje na i-MID ekranu.

Treća faza:

Primenjuje se lagano kočenje i ako je nezgoda ipak neminovna, kočioni sistem ublažavanja posledica nezgode primenjuje nasilno kočenje.

Četvrta faza:

Kočenje aktivira E- zatezače pojaseva koji povlače pojaseve sa dovoljno snage dasmanje uticaj nezgode na Vas i Vašeg suvozača.

- SISTEM ZA ASISTENCIJU ODRŽAVANJA VOZILA U TRACI

Sistem za asistenciju održavanja vozila u traci koristi kameru koja je montirana iza retrovizora, koji stalno ”očitava” liniju na putu. Sistem emituje zvučno upozorenje ako vozilo skrene sa kursa i automatski ispravlja upravljač vraćajući ga na pravi put, što Vam pomaže da bezbedno ostanete u svojoj traci.

 

HONDA CONNECT

Razvili smo inovativnu i inteligentnu tehnologiju koja unapređuje svako putovanje. Honda CONNECTaudio i informacioni sistem, smešten u vozilu, povezuje Vas sa svim stvarima koje volite u životu, kao što su Vaši prijatelji i muzika – sve to u okviru jednog centralnog ekrana osetljivog na dodir koji se može kontrolisati android smartphone operacijama.

Honda CONNECT nudi odličnu povezanost dok ste na putu, putem Wifi teteringa ili mobilnog Wifi rutera.

Honda CONNECT 7” ekran osetljiv na dodir se može personalizovati sa ličnim fotografijama. Takođe, lako se može izabrati propratna muzika za Vaš put na AhaTM radiu. Možete slušati svoje omiljene Internet muzičke servise i radio programe iz celog sveta, uključujući vesti, vremensku prognozu, sport, podkastove i audio knjige.

Bluetooth konekcija Vam omogućava da svoj android telefon smartphone povežete sa Hands Free telefonskim sistemom koji se nalazi u automobilu.

Štaviše, moguće je i pretraživanje Interneta na Vašem ekranu osetljivom na dodir.

Nagrađivana Garmin satelitska navigacija je dostupna kao dodatna opcija u okviru Honda CONNECT i koristi lak pristup sadržaju i jednostavan meni sa aplikacijama koje Vam pružaju informacije o saobraćaju u realnom vremenu, upozorenja o ograničenju brzine, kao i besplatne nadogradnje mapa.

Honda CONNECT dozvoljava i MirrorLink*.

- AHA

Aha™ aplikacija Vam omogućava da se povežete na Internet radio, pristupite svojim Facebook™ i Twitter™ nalozima i pronađete restorane i hotele u blizini.

- GARMIN NAVIGACIJA

Garmin PhotoRealTM prikazuje foto-realistične slike predstojećih raskrsnica i izlaza sa indikacijom i putokazima saobraćajnih traka, kako bi zajedno pružili jasne smernice. Sistem takođe uključuje predviđanje rute, upozorenja o gužvama u saobraćaju u realnom vremenu, prikaz ograničenja brzine na putu, 3D zgrade, prikaz terena i ostalo.

- PERSONALIZOVAN EKRAN

Personalizujte svoj Honda CONNECT tako što ćete staviti svoju omiljenu fotografiju kao pozadinu. Ekran može biti prilagođen i personalizovan tako da odgovara Vašem stilu.

- BLUETOOTH™ HANDS FREE TELEFON

Koristite intuitivni ekran osetljiv na dodir kako biste pristupili svim kontaktima u svom telefonu.

*Ova funkcija je dostupna samo ukoliko je telefon korisnika kompatibilan sa Honda CONNECT MirrorLink-om. Ova tehnologija omogućava korisniku da prikaže ekran telefona na ekranu Honda CONNECT uređaja i pristupi aplikacijama.

Letnja servisna akcija u Hondi

Honda Srbija je pokrenula letnju servisnu akciju koja vozačima Hondinih automobila donosi brojne pogodnosti kada je u pitanju održavanje i opremanje vozila.

Iskoristite priliku da svom automobilu priuštite kompletnu proveru u 12 kontrolnih tačaka za samo 999 dinara ikompletan servis klima uređaja po promotivnoj ceni od 5900 dinara uz nivo usluge od 5*.

Letnja akcija velika 800x600

Servis klima uređaja podrazumeva:

* dezinfekciju kabinskog prostora i sistema ventilacije

* kontrolu elemenata klima uređaja i pritiska

* reciklažu i dopunu rashladnog gasa

* kontrolu i dopunu ulja kompresora klime

* zamenu polen filtera kabine

U okviru letnje akcije možete da ostvarite 15% popusta na originalne rezervne delove kao što su metlice brisača, kočiona tečnost, kočione obloge i elementi vešanja i upravljanja dok su kočioni diskovi i komplet kvačila na popustu od čak 20%.

originalna Hondina dodatna oprema je takođe deo specijalne ponude. Bilo da su vam potrebne aluminijumske felne ili oprema koja je najaktuelnija u periodu letnjih godišnjih odmora kao što je krovni nosač, top box, nosač bicikla ili kuka za vuču, omogućili smo popust 15%.

Predstavljena nova Honda NSX!

Zvezda Sajma u Detroitu ‪#‎NAIAS2015‬ – novi NSX!

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Honda CR-V za 2015.

800x600-01

• Novi dizajn enterijera i eksterijera daje novom CR-Vu superiorniji izgled na putu i veću sufisticiranost

• Novi moćniji 1.6 litarski i-DTEC dizel motor generiše 160KS i 350Nm

• Nova 9-stepena automatska transmisija koji pruža smanjenu emisiju i manju potrošnju goriva

• Sa redizajnom su uvedene i nove tehnologije i sistem zabave u automobilu

Za 2015. godinu Honda je CR-V unapredila novim dizajnom, snažnijim motorom i novom tehnologijom, kako bi i dalje ostao prilagođen evropskom tržištu.

Dostupan od proleća 2015., CR-V nudi hrabriji sportski izgled uz jedinstven Honda stil. Najznačajnije promene u dizajnu su na prednjem delu, sa redizajniranim farovima i novom maskom. Dodatno, novi prednji branik i zaštitna ploča mu daju širi izgled i poboljšanu stabilnost. Konačno, zadnji deo u kombinaciji sa redizajniranim led stop lampama CR-Vu daje dinamičniji trodimenzionalni izgled.

Hondin cilj je stvaranje što modernijeg i funkcionalnijeg enterijera što je i postignuto uz preoblikovanu lajsnu sa hrom efektom koja daje širinu komandnoj tabli, kao i uz korišćenje visoko kvalitetnih materijala na ključnim površinama. Povećan hod kliznog naslona za ruke između prednjih sedišta, 60mm napred i nazad, dodatno povećava komfor i prostranost.

NOVI, EFIKASNIJI MOTOR

CR-V sa pogonom na sva četiri točka biće dostupan sa još moćnijim dizel motorom, kao i potpuno novom i efikasnijom 9-stepenom automatskom transmisijom.

Novi 1.6 litarski i-DTEC četvorocilindrični dizel motor, iz Hondine „Earth Dreams Technology“ serije, obezbeđuje značajno veću snagu nego njegov prethodnik, uz maksimalnu snagu i obrtni momenat od 160KS i 350Nm.

Motor će biti dostupan sa dve opcije transmisije: 6-stepenom manuelnom koja emituje najmanju emisiju CO2 u klasi 130g/km i potpuno novom 9- stepenom automatskom transmisijom. Kada je automobil opremljen sa 9 –stepenom automatskom transmisijom CR-V emituje manje od 135 g/km CO2 što je značajno smanjenje od 20% u odnosu na prethodni 5-stepenu automatsku transmisiju.

CR-V sa prednjim pogonom biće i dalje dostupan sa manuelnom transmisijom, koja je dostupna u aktuelnom modelu sa snagom od 120KS i 1.6 litarskim i-DTEC motorom, ali sa nižom emisijom nižom od 115 g/km. Benzinski 2.0-litarski i-VTEC motor ostaje dostupan sa snagom od 155KS, ali sada usklađen sa Euro6 standardom.

POTPUNO NOVA TEHNOLOGIJA ZA INFORMACIJE I ZABAVU

Evropski kupci Hondinog redizajniranog CR-V modela imaće pogodnost korišćenja jednog od prvih Honda Connect uređaja, inovativne aplikacije za informacije i zabavu.

Dostupan u standardnoj opremi, nudi veću udobnost i bolje povezivanje dok ste u putu, uz širok spektar funkcija prikazanih na njegovom 7“ velikom ekranu osetljivom na dodir. Honda Connect daje brz pristup, putnicima na prednjim sedištima, svim informacijama o vozilu, uvid u zadnju kameru za parkiranje, muziku, mogućnost povezivanja telefona preko Bluetooth konekcije, kao i MirrorLink tehnologiju.

Honda Connect sistem uključuje Internet pristup, devet predhodno instaliranih aplikacija, kao i pristup Honda App Centru- opcioni Garmin satelitsku navigaciju (na našem tržištu dostupan na srpskom jeziku sa mapom svih evropskih zemalja, uključujući i Srbiju i Crnu Goru), audio ekran, AM/FM/DAB i Internet radio, Bluetooth povezivanje. Pored već navedenih opcija, redizajniran model nudi prikaz zadnje parking kamere – sada dostupan sa dinamičnim linijama kretanja i niz informacija o vozilu, kao što su merač puta, ekonomičnost goriva i trajanje putovanja.

Premijum paketi dodatne opreme za CR-V

Promocija DC CR-V velika

Ovaj premijum paket izazvao je veliko interesovanje odmah po svom pojavljivanju. Black edition oprema naleže na metalik crni CR-V i podrazumeva kristal crnu prednju masku, oplatu zadnjeg i prednjeg branika, krovni spojler, bočne pragove i alu felne Taurus 18“ sve u crnoj boji.

Pored paketa opreme za Black Edition tu su još i Urban, City Lights, Fishing&Hunting, Winter Sport i Robust. Bez obzira na boju i nivo opreme izaberite paket koji najbolje odgovara stilu Vašeg života.

Posebni uslovi, koje možete iskoristiti do 15. januara 2015. , odnose se na 50% popusta na paket uz novi CR-V i 30% nižu cenu opreme za postojeće vlasnike ovog modela.

Više informacija o paketima možete naći ovde.

Model CR-V je u velikoj meri definisao kompaktni SUV segment u svetu i na našem tržištu obeležio predhodne dve godine.

Honda se oduvek zalagala za pouzdanost, praktičnost i udobnost svojih automobila. To čini i sada, pružajući jedinstven spoj ekonomičnosti uz zadržane sportske vozne performanse.

Upečatljiv dizajn i inovativni tehnički i tehnološki sistemi glavni su aduti Honde koji su brend pozicionirali kao alternativni premijum.

*Uz Comfort i Elegance nivo opreme, koji standardno imaju gume sa felnama od 17”, neophodno je dokupiti gume od 18”.